Zie je mij?

Ik kijk naar de jongeren in de groep, stuk voor stuk zie ik jongeren met een passie, jongeren met een droom maar ook jongeren die allemaal hun eigen verhalen hebben, die veel hebben meegemaakt, soms hele heftige dingen die pijnlijk zijn om aan te horen. Het komt binnen, het raakt.

Bij sommige jongeren zie je het direct, een bepaalde blik in hun ogen, een bepaalde houding. Bij anderen zie je het minder snel, ze hebben zichzelf goed aangeleerd om pijn te verbergen. Ze willen het niet laten zien, bang voor de pijn, bang voor verraad, ‘sterk blijven’ staat op hun voorhoofd geschreven. Strijders zijn het, ieder op zijn of haar eigen manier, stuk voor stuk, helden. Ik herken mijzelf in ze, ik herken de worsteling, de schreeuw om aandacht die niet geuit wordt, want wie ziet ze? Waar mogen ze ‘zichzelf zijn’? Het masker blijft op..

Jonge mensen met zo’n heftig verleden en toch, door alle pijn heen zie ik de passie in hun ogen de drive om door te gaan om hun dromen te verwezenlijken, prachtig! Jongeren die het verdienen om gehoord te worden, jongeren die een verhaal hebben die ze willen vertellen, jongeren die misschien niet de hulp krijgen die ze verdienen omdat het allemaal wel oké gaat (lijkt het) maar die ondertussen zo graag gehoord en gezien worden.

Als professional heb je te maken met zoveel (on)geschreven regels. Soms goed en verstandig, maar soms houdt het een muur omhoog die je niet kunt gebruiken in de hulpverlening. Daarom vertel ik ze mijn ervaringen, mijn levensverhaal, ik laat ze mijn pijn zien, mijn struggles, ik ben niet vies van kwetsbaar opstellen en emoties tonen. Ik sta er niet boven, maar ik sta er tussen. Ik ben één van hen, alleen ben ik wat ouder. Waar ik ook was, in een jeugdgevangenis, in een tienermoeder huis, in een woonvorm, of tijdens het coachen. Het opent ze. Bijzondere dingen gebeuren er.

Elk mens heeft iets moois en bijzonders, als je dat zoekt, vind je iets prachtigs.

De liefde voor mijn medemens drijft mij, het verbind en geeft zoveel energie!

Zoek naar het mooie in een ander, zie elkaar en verbind! Het maakt je wereld en dat van de ander zo veel mooier ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *