Vragen om complimenten?! No way!

Laatst kwam mijn zoontje thuis met een ster met zijn naam erop en allemaal papiertjes waar kinderen op hadden geschreven.
Het bleek dat hij “de ster van de week” was, alle kinderen moesten dan iets leuks of liefs over hem opschrijven. Het was zo mooi om te lezen wat de kinderen over hem schreven, ik vond het echt geweldig. Er stond van alles op, bijvoorbeeld: je bent een goede vriend, je bent lief of je hebt mooie schoenen, zo leuk!

Toen ik een paar dagen geleden met een les bezig was van een training die ik volg, was de opdracht bijna het zelfde als die van mijn zoontje. Ik moest 25 (!) mensen vragen om 3 goede kwaliteiten van mij te noemen. Ik voelde eerst een soort weerstand. Ik ga toch niet 25 mensen vragen om complimenten?! Wat een arrogantie en ik wil bescheiden zijn dus dat past niet bij mij ( dat was mijnย minionย weer ๐Ÿ˜‰ ) 25 mensen betekent dus ook nog dat ik mensen moet vragen die mij niet zo goed kennen als de mensen die heel dicht bij mij staan. Daarbij vind ik het heel lastig om complimenten te ontvangen (moet ik nog aan werken ๐Ÿ˜‰ ) Dus dit was echt way out of my comfort-zone!! Maar goed, om verder te komen moet ik toch alle opdrachten doen, dus ik heb het maar gedaan.

Ik moest mensen persoonlijk benaderen dus het mocht niet via Facebook. Bijna iedereen heeft gereageerd en kreeg hele lieve reacties. Het raakte me, vooral van de mensen waar je het nooit van hoort deed het heel veel met me. Daarnaast is het ook best goed om te weten hoe anderen jou zien, want daar denk je zelf nog wel eens anders over. ย Ik heb daarom besloten om vanaf nu vaker complimenten te geven als ik iets positiefs denk of zie, het is zo zonde om het niet te doen en het kan meer doen met iemand dan je denkt. Dat zouden wij allemaal best vaker mogen doen!

Hier boven zie je welke reacties ik heb gekregen. Hoe groter het woord, hoe vaker het genoemd is.

4 reacties

  1. Mooi Paulien, en heel herkenbaar. Zo zie je, dat je goede eigenschap dus ook een valkuil kan worden, want bescheidenheid is een mooie eigenschap, maar kan je ook in de weg staan. Mooi voornemen ook, ik sluit me er bij aan. Komt mij wel mooi uit, want ik doe momenteel een cursus opvoeden met deugden. Daar komt het ook in naar voren, dat je de deugden van een ander benoemt. Dat moet ik ook oefenen. Raar toch eigenlijk hรจ, dat we cursussen nodig zijn om ons zulke positieve dingen te laten doen. Ik hoop, dat we dit vast zullen houden, ook als de opleidingen/cursussen voorbij zijn ๐Ÿ˜‰ Een goede gewoonte moet je vasthouden. Succes met je opleiding, en geniet van de complimenten ๐Ÿ˜‰

  2. Bedankt! Kwaliteiten kunnen inderdaad ook erg in de weg zitten en een valkuil worden. Ja ik hoop dat het meer een gewoonte wordt voor iedereen. Wellicht een leuk idee voor een Facebook challenge binnenkort ๐Ÿ˜‰

  3. Ik geef complimenten en krijg ze ook wel maar niet van de man waarmee ik ben
    Dat vind ik heel moeilijk Ik zou juist van hem graag eens een welgemeend compliment krijgen Moet ik daar om vragen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *