Jongeren lastig? Nee joh!


Is jouw jongere ook zo opstandig en aanwezig, of trekt hij/zij zich juist helemaal terug? Kun je geen echt contact meer krijgen zoals vroeger? Gaat het slecht op school? Of ben je bang dat hij/zij met verkeerde mensen omgaat? Vond je de titel ook zo irritant omdat je je kind af en toe toch echt wel lastig vindt?

Natuurlijk kun je daar ontzettend veel last van hebben. Maar gelukkig kun je daar best wat aan doen!

Als jongere was ik ook behoorlijk lastig (vonden mijn ouders 😉 ) Eigenlijk zat ik gewoon met heel veel dingen, die ik niet bespreekbaar durfde te maken bij mijn ouders. Ik wou dat ik iemand had die mij hielp om verder te komen. Iemand die echt naar mij luisterde en waar ik het mee durfde te delen.


Wie ben ik?

Ik ben Paulien van der Woude en ik ben jongerencoach sinds 2015. Inmiddels heb ik zelf ook drie kinderen waarvan twee tieners en weet ik dat het niet altijd even gemakkelijk is. Toch kan er veel last weggenomen worden.

Ik kijk samen met de jongere naar wat hij of zij zou willen veranderen. Samen stellen wij dan een plan op. Wanneer de jongere beter in zijn of haar vel zit, zal het contact behoorlijk kunnen veranderen. Het doel wordt gemiddeld bereikt binnen 5 a 6 sessies. Een gezinssessie is ook mogelijk. Wanneer de jongere nog thuis woont is dit zeer aan te bevelen. Een kind is nooit alléén het probleem, het hangt altijd samen met het gezin. Door een gezinssessie te plannen zal het contact tussen allen verbeteren.

Ik, en alle andere coaches, zijn van mening dat de antwoorden en oplossingen die je zoekt, in jezelf zitten. Door middel van gesprekken en vragen stellen haalt een coach die informatie naar boven die nodig is om verder te komen. Ik geloof dat iedereen zelf de deskundige is van zijn of haar leven. 

 


Voor wie zijn de coachsessies?

Coaching kan worden ingezet bij diverse uitdagingen zoals:

 • Onzekerheid
 • Angst
 • Negatieve gedachten
 • Milde depressieve klachten
 • Eenzaamheid
 • Ruzie’s
 • Stress
 • Schaamte
 • Paniekaanvallen
 • Moeite met emoties uiten
 • Moeite met levenskeuzes
 • Opstandigheid/agressie
 • Moeite met sociale omgang
 • etc.

 

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt een coach traject?

Het is uiteraard erg persoonlijk hoelang een traject duurt. Wel kan ik zeggen dat een traject een gemiddeld aantal van 4 - 6 keer heeft.

De coachee (cliënt) bepaalt zelf hoe vaak hij of zij het nodig vindt.

Het voordeel van een coach is dat, wanneer nodig, er na een tijd zo weer een sessie ingepland kan worden.

Hoe wordt mijn kind ondersteund?

Ondersteuning kan in de praktijkruimte, bij jullie thuis of een ander gewenste locatie. Eventueel kan het ook via de telefoon of beeldbellen. 

Wat wordt er van mijn kind verwacht?

Het is belangrijk dat de jongere thuis af en toe wat opdrachten doet en dat hij/zij zelf ook graag wil werken aan het doel.

Wat kost het?

De kosten zijn €60,- per sessie inclusief BTW, voorbereiding, verslaglegging en evt tussentijds contact of contact met jullie als ouder(s)/verzorger(s). 

Hoelang duurt 1 gesprek?

Een sessie duurt ongeveer een uur. Soms loopt het wat uit, dit brengt geen extra kosten met zich mee. Ik houd er altijd rekening mee dat een gesprek kan uitlopen zodat ik geen gesprek hoef af te kappen.

Ik wil graag een coach voor mijn kind, en nu?

Mail naar: info@youbeyou.nl of bel naar 06-46291471 en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Wacht niet tot het verder uit de hand loopt

En neem contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek. 

© 2023 All Rights Reserved.