Informatie voor ouders

Jongeren lastig? Welnee! 

Is jouw jongere ook zo opstandig en aanwezig, of trekt hij/zij zich juist helemaal terug? Kun je geen echt contact meer krijgen zoals vroeger? Gaat het slecht op school? Of ben je bang dat hij/zij met verkeerde mensen omgaat? Vond je de titel ook zo irritant omdat je je kind af en toe toch echt wel lastig vindt?

Natuurlijk kun je daar ontzettend veel last van hebben. Maar gelukkig kun je daar best wat aan doen.

Als jongere was ik ook behoorlijk lastig (vonden mijn ouders 😉 ) Eigenlijk zat ik gewoon met heel veel dingen, die ik niet bespreekbaar durfde te maken bij mijn ouders. Ik wou dat ik iemand had die mij hielp om verder te komen. Iemand die echt naar mij luisterde en waar ik het mee durfde te delen.

Ik ben Paulien van der Woude en ik ben jongerencoach. Inmiddels heb ik zelf ook twee tieners en weet ik dat het niet altijd even gemakkelijk is. Toch kan er veel last weggenomen worden.

Ik kijk samen met de jongere naar wat hij of zij zou willen veranderen. Samen stellen wij dan een plan op. Wanneer de jongere beter in zijn of haar vel zit, zal het contact behoorlijk kunnen veranderen. Het doel wordt gemiddeld bereikt binnen 4 a 5 sessies. Een gezinssessie is ook mogelijk om zo het contact tussen allen te verbeteren.

Wat is coaching?

Ik ben van mening dat de antwoorden en oplossingen die je zoekt, in ieder zelf zitten. Door middel van gesprekken en vragen stellen halen wij die informatie naar boven die nodig is om verder te komen. Ik geloof dat iedereen zelf de deskundige is van zijn of haar leven.

Voor wie zijn de coachsessies?

Coaching is voor bijna iedereen, bijvoorbeeld bij:

 • Onzekerheid
 • Angst
 • Negatieve gedachten
 • Milde depressieve klachten
 • Eenzaamheid
 • Ruzies
 • Moeite met levenskeuzes
 • Pesten
 • Opstandigheid/agressie
 • Moeite met sociale omgang
 • etc.

Hoelang duurt een coach traject?

Het is uiteraard erg persoonlijk hoelang een traject duurt. Wel kan ik zeggen dat een traject een gemiddeld aantal van 4/5 keer heeft.

De coachee (cliënt) bepaalt zelf hoe vaak hij of zij het nodig vindt.

Het voordeel van een coach is dat, wanneer nodig, er na een tijd zo weer een sessie ingepland kan worden.

Wie gaat mijn kind ondersteunen?

Paulien van You Be You.

Hoe wordt mijn kind ondersteund?

Ondersteuning kan in de praktijkruimte, bij jullie thuis of een ander gewenste locatie. Ook is het mogelijk om gesprekken via de telefoon te voeren of door middel van beeldbellen.

Wat wordt er van mijn kind verwacht?

Het is belangrijk dat de jongere thuis af en toe wat opdrachten doet en dat hij/zij zelf ook graag wil werken aan het doel.

Wat kost het en hoelang duurt 1 gesprek?

Een sessie duurt ongeveer drie kwartier tot een uur en de kosten zijn €60,- per sessie inclusief BTW, voorbereiding, verslaglegging en evt reiskosten.

Ik wil graag een coach voor mijn kind, en nu?

Mail naar: info@youbeyou.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.