ouders gezinnen jongeren coach

Soms weet je het als ouder even niet meer, of gun je je kind (en je gezin) méér

en dat is helemaal begrijpelijk. Opvoeden en communiceren met je kind kan ontzettend uitdagend zijn. Je leert het niet automatisch wanneer je voor het eerst ouder wordt, of wanneer je een nieuwe fase ingaat. Bovendien is elk kind anders, wat het nog complexer maakt.

Misschien merk je dat je tiener opstandig en assertief is, of juist teruggetrokken. Misschien lukt het niet meer om echt contact te maken zoals vroeger, of gaat het slecht op school. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het niet goed loopt.

Natuurlijk kan dit veel van je vergen als ouder, maar gelukkig zijn er manieren om hiermee om te gaan.

Als jongere was ik zelf ook vaak moeilijk te bereiken voor mijn ouders. Ik worstelde met veel zaken die ik niet durfde te bespreken. Achteraf gezien had ik graag iemand gehad die me kon ondersteunen. Iemand waar ik geen rekening mee hoefde te houden, die de situatie niet kende en oprecht naar me luisterde. Het hoeft niet eens om grote geheimen te gaan, maar gewoon het praten met een buitenstaander, zonder je druk te hoeven maken om zijn of haar reactie, kan enorm opluchten.

Wie ben ik?

Ik ben Paulien van der Woude en werk sinds 2015 als jongerencoach. Met mijn ruime ervaring in het werken met jongeren begrijp ik goed dat het niet altijd makkelijk is, vooral omdat ik zelf ook drie kinderen heb, waarvan twee tieners. Maar ik weet ook dat er veel verbeterd kan worden.

Samen met de jongere kijk ik naar wat hij of zij graag zou willen veranderen. Vervolgens stellen we samen een plan op. Wanneer de jongere zich beter voelt, kan het contact met anderen behoorlijk veranderen. Gemiddeld bereiken we ons doel binnen 5 à 6 sessies. Een gezinssessie behoort ook tot de mogelijkheden, vooral wanneer de jongere nog thuis woont. Dit is sterk aan te raden, omdat de gezinssituatie een grote invloed heeft op het leven van de jongere. Het gedrag van een kind dat thuis woont hangt altijd samen met het gezin. Door een gezinssessie te plannen, zal het contact tussen alle gezinsleden verbeteren.

Ik en mijn collega-coaches zijn ervan overtuigd dat de antwoorden en oplossingen die je zoekt, al in jezelf zitten. Door middel van gesprekken en het stellen van vragen helpt een coach om deze informatie naar boven te halen, wat nodig is om verder te komen. Ik geloof dat iedereen zelf de expert is van zijn of haar leven.

paulien


Voor wie zijn de coachsessies?

Coaching kan worden ingezet bij diverse uitdagingen zoals:

 • Onzekerheid
 • Angst
 • Negatieve gedachten
 • Milde depressieve klachten
 • Eenzaamheid
 • Ruzies
 • Stress
 • Schaamte
 • Paniekaanvallen
 • Moeite met emoties uiten
 • Moeite met levenskeuzes
 • Opstandigheid/agressie
 • Moeite met sociale omgang
Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op zodat we kunnen kijken of de coaching bij past. 
 

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt een coach traject?

Het is natuurlijk heel persoonlijk hoe lang een coachingstraject duurt. Over het algemeen varieert het aantal sessies tussen de 4 en 6 keer.

De coachee, oftewel de cliënt, bepaalt zelf hoe vaak hij of zij het nodig vindt om een sessie te hebben.

Een voordeel van coaching is dat, indien nodig, er snel weer een sessie kan worden ingepland.

Hoe wordt mijn kind ondersteund?

De coaching vindt plaats op basis van gesprekken. Het is dus essentieel dat de persoon wil en in staat is om te praten. De ondersteuning vindt normaal gesproken plaats in mijn praktijkruimte in Hoogkerk. Als dit niet mogelijk is, kunnen we in overleg afspreken bij jullie thuis of op een andere gewenste locatie. Indien nodig kan de coaching ook plaatsvinden via telefoon of beeldbellen.

Met welke dingen kan mijn kind niet bij jou terecht?

Problemen m.b.t. stoornissen/diagnoses zoals:

 • PTSS (gestapelde trauma)
 • Autisme Spectrum Stoornis
 • Verstandelijke beperkingen
 • Borderline
 • Narcisme 
 • Zware depressie
 • Psychoses
 • Hechtingsstoornis
 • Dissociatie 

In geval van een crisis is het van belang dat je/jullie zo snel mogelijk contact opnemen met de huisarts.

Mijn coachingmethode bestaat uit het voeren van gesprekken. Het is van essentieel belang dat je in staat bent om een gesprek te voeren.

Twijfel je of mijn aanpak geschikt is voor jou of je kind? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Wat wordt er van mijn kind verwacht?

Het is van belang dat de jongere thuis af en toe opdrachten uitvoert en dat hij of zij zelf ook gemotiveerd is om te werken aan het gestelde doel.

Wat kost het?

De kosten bedragen €75,- per sessie, inclusief BTW, voorbereiding, verslaglegging en eventueel tussentijds contact of contact met jullie als ouder(s)/verzorger(s).

Hoelang duurt 1 gesprek?

Een sessie duurt doorgaans ongeveer een uur. Ik zorg er altijd voor dat er voldoende tijd is, zodat gesprekken niet abrupt hoeven te eindigen. Het laatste gesprek kan mogelijk wat korter zijn.

Ik wil graag een coach voor mijn kind, en nu?

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kun je mailen naar info@youbeyou.nl of bellen/een WhatsApp sturen naar 06-46291471. Ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Onderneem op tijd actie

En neem contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek. 

© 2024 All Rights Reserved.