Ik kan wel janken!

Ik zag het helemaal voor me, zelf groente en fruit kweken bij ons zomerhuisje en lekker veel biologische groente en fruit eten uit eigen tuin!

Kassen zijn ontzettend duur dus daarom hadden wij een goed plan bedacht (dachten we). Wij zouden hem wel zelf bouwen dat scheelt een hoop geld. Vol goede moed begonnen wij aan ons plan. Eerlijk gezegd viel dat al best tegen, het was behoorlijk veel werk en er ging toch ook best veel geld in zitten.

Toen hij eindelijk af was, was ik zo blij als een kind. Ik had een mooi pad gemaakt van stapstenen, achterin hadden wij gaas opgehangen zodat de tomaten daar mooi tegen op konden groeien, aan de zijkant hadden wij een heleboel bakken opgehangen voor de aardbeien. Het leek perfect! Het was echt een plaatje.

Thuis hadden wij al wat zaadjes gezaaid en die plantjes waren inmiddels groot genoeg om in de kas te zetten. Alle plantjes gingen de kas in. Het zag er zo leuk uit! De volgende morgen kwam ik in de kas en zag ik dat alle tomaten plantjes opgegeten waren door slakken. Wat een @#$%^&!

Ook de aardbeien overleefden niet, het was te warm. Het idee van de watermeloenen was blijkbaar ook iets te hoog gegrepen.

De courgetteplanten waren na een tijdje enorm geworden. De hele kas was vol met courgetteplanten. Na een heel seizoen hadden we een stuk of 2 courgettes. Een paar honderd euro, veel uren en heel wat teleurstellingen later en je hebt 2 courgettes die je voor €0.59 in de supermarkt koopt…

Als je denkt dat dat dan het ergste is… Na één seizoen ging de hele kas kapot… Ik kon wel janken!

 

Alles is voor niets geweest!

Nou ja, voor niets…. Ik heb wel veel geleerd, vooral hoe het níet moet. En dat we dus gewoon een kas moeten aanschaffen.

Soms heb je een heel goed idee of plan, wat totaal niet goed uitpakt. Maar misschien was het wel gelukt, dat weet je niet van te voren. Probeer het gewoon en als het niet lukt dan zijn er nog genoeg andere manieren om het te laten slagen als je dat echt wilt.

Gelukkig hadden we net een houtkachel aangesloten wat wél goed ging.

You win some, you lose some.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *