Mijn Minion hoofdgenootje

Sinds kort heb ik een hoofdgenootje, nou ja, eigenlijk mijn hele leven al maar ik kende hem nog niet. Ik dacht eerst dat ik het zelf was, maar gelukkig ben ik dat niet.

Ik moet eerlijk zeggen dat het niet mijn beste vriend is… en dat is nog vrij zacht uitgedrukt. Het lijkt er echt op dat hij alles expres wil verpesten in mijn leven. Wanneer ik ergens trots op ben, gaat hij alle kritische punten opnoemen. Als ik me even tevreden voel, laat hij alles zien waar ik níet tevreden mee ben. Als ik ergens vertrouwen in heb, dan roept hij allemaal dingen die fout kunnen gaan. Ik zie hem als een chagrijnige minion, heb je er een beetje een beeld bij? Hij is er ALTIJD en hij praat maar door..

Eerst geloofde ik alles wat hij zei. Daardoor ben ik gaan leven in angst. Ik deed niet wat ik echt zou willen doen. Ik had dromen, maar mijn minion zei dat ik dat niet kon. Hij vertelt mij mijn hele leven al dat ik er niet uit zie, dat ik niets waard ben en dat ik mij beter op de achtergrond kon houden. Sinds ik weet dat hij er is, is er oorlog in mijn hoofd. Een gevecht; me vs. minion. Dit is helaas geen korte bokswedstrijd… nee dit gevecht duurt al jaren! Ik heb geprobeerd om mij te verzetten tegen hem, om zijn mond te duct-tapen, om hem aan een boom in het bos vast te binden en keihard weg te rennen, maar niets hielp. Hij was er zo weer. Op een gegeven moment was ik het zo zat. Dit moét anders… Toen besloot ik het anders aan te pakken. Ik heb hem toen gepromoveerd tot adviseur. We hebben de afspraak gemaakt dat ik gewoon mijn dingen moet kunnen doen en dat hij mij dan mag wijzen op de eventuele gevaren en risico’s en dat daar dan ook even aandacht aan wordt besteed. Ik neem zijn advies in overweging en bedenk of ik de risico’s ook te groot vind of niet. We komen meestal tot een compromis. Nu volg ik mijn dromen en doe ik meer wat ik graag zou willen en is hij er om mij te helpen om niet in gevaarlijke situaties te komen, of om mijzelf niet voor gek te zetten. Soms schreeuwt hij nog wel en geloof ik hem even weer, dan moeten we weer even om de tafel….

Oh ja.. grote kans dat jij ook een minion in je hoofd hebt. Probeer samen te werken!

4 reacties

  1. Je schrijft echt tegek! Ben blij dat je er mee door gaat.
    Die monions zullen nooit snappen dat wij meer en beter verdienen dan dat zij denken…. gelukkig weten wij tegenwoordig wel beter 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *