Geluk in één dag

Hoogstwaarschijnlijk las je de titel en dacht je dat ik je zou vertellen hoe je gelukkig kan worden in 1 dag. Ik moet je helaas teleurstellen. Ik geloof daar niet meer in.

Voorheen wel, toen dacht ik dat als je veel boeken en informatie leest over hoe “het” moet, dat je het dan ook direct ervaart. Informatie consumeren en toepassen, klaar! Nee dus.. Boehoe wat een slecht artikel hè, want je zou zo graag binnen één dag gelukkig willen zijn. Welcome to my world. Wellicht kun je, wanneer je een zorgeloos leven hebt gehad, snel geluk ervaren door kleine aanpassingen te doen met grote resultaten. Maar helaas hebben veel mensen net zoals ik flink wat bagage mee. Je kunt niet bouwen op drijfzand, je zal het echt eerst moeten asfalteren.

Gebeurtenissen in het heden kunnen triggers zijn van gebeurtenissen uit het verleden. Wat gebeurt er dan? Het kind in je komt naar boven en je reageert zoals je vroeger reageerde op een situatie die je er aan doet denken. Dit hoeft niet eens een uiting te zijn, maar kan ook een gedachte zijn. Een gedachte zoals “zie je wel ik kan het niet” of “ik hou me wel stil”.

Wat ik nog het meest irritante vind, is dat je je “standaard reactie” niet zomaar kan ombuigen, daar ging het bij mij mis. Want ik wíst het wel, maar ik kón het niet toepassen. Wat werd ik daar chagarijnig van zeg, (wat dus weer negatief is en je niet vooruit gaat helpen) Het cirkeltje is compleet! Er doet zich iets voor, je reageert op de “ouderwetse” manier, je wéét dat je het anders had moeten doen, je wordt boos op jezelf, en komt weer in je oude patroon terecht. Oneindig vaak is er tegen mij gezegd: “Paulien, LAAT HET LOS” ja maar hóe dan?! Daar komen we weer uit bij de titel. Dat gaat dus niet zomaar. Ik wilde het NU! En dat gaat niet. Instant happiness? I don’t think so. Ik wil je niet ontmoedigen, maar het kan jaren duren, neem daar dan ook de tijd voor. Ga er mee bezig maar verwacht niet direct resultaat. Blijf bezig en blijf bewust van je gedachtes en acties, dan komt het vanzelf. Een paar tips die mij hebben geholpen:

  • – Krijg een burn-out. Oke, misschien niet echt, maar neem in ieder geval veel rust juist als je voelt dat je daar geen tijd voor hebt!
  • – Onderzoek wat je écht écht ECHT leuk vindt and go for it! Dit geeft zoveel energie.
  • – Dream big, never stop believing
  • – Investeer in jezelf
  • – Zeg vaarwel tegen de mensen in je leven die je energie opslurpen

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *