Paulien van der Woude, jongerencoach

Paulien is de oprichtster van You Be You. Ze heeft de opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werker) gedaan en vervolgens een studie HBO jongerencoach. Paulien heeft een periode in de jeugdzorg gewerkt en geeft sinds 2015 fysieke en mentale weerbaarheidstrainingen. paulien

Haar doel is om jongeren zelf te laten ontdekken wie ze echt willen zijn en hoe ze meer hun eigen leven kunt invullen. Paulien heeft in haar jeugd veel problemen ondervonden en wil juist door die ervaring anderen helpen om goed door de moeilijke periodes heen te komen.

Paulien vertelt: Ik hoop wat bij te kunnen dragen in de levens van de jongeren. Ik ben erg geraakt door het aantal zelfdodingen onder de jeugd. Jongeren krijgen steeds meer stress en moeten voor hun gevoel aan steeds meer eisen voldoen. Helaas ken ik het gevoel maar al te goed. Ik voelde mij in die periode ook ontzettend eenzaam, onbegrepen en had geen doel in mijn leven. Ik hoop dat steeds meer mensen gaan inzien hoe belangrijk het is om jezelf echt te leren kennen, zodat je er achter komt wat jou echt gelukkig maakt. Veel te veel mensen leven hun leven op de automatische piloot en doen eigenlijk maar een beetje wat er op hun pad komt, terwijl er zoveel meer uit het leven te halen valt! Ik vind dat enorm zonde. Ik ben van mening dat iedereen in zijn leven wel een coach kan gebruiken. Door de juiste vragen te stellen en een goede coachrelatie op te bouwen kun je heel veel bereiken. Ik vind jongeren een super leuke doelgroep. Jongeren zijn vaak nog heel eerlijk en puur en zijn tegelijkertijd ook al goed in staat om zelf na te denken en oplossingen te bedenken. Ik wil dat de jongere zich op zijn/haar gemak voelt en zal daar ook alles aan doen om dat te laten slagen. Ik stem de sessies volledig af op de jongere.”

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

 

In samenwerking met:

Inge van der Woude, kindercoach

Inge heeft haar eigen coach praktijk genaamd WILcoaching. In haar praktijk helpt zij mensen om op zoek te gaan naar wie ze echt zijn.

Inge is begonnen met een schriftelijke cursus bij het CPC (Centrum voor Pastorale Counseling).Inge kindercoach

Daarna heeft ze een cursus gevolgd voor pastorale hulpverlening bij de school voor pastoraat van St. Koinonia,
en een pastorale gespreksvaardigheidstraining. Verder heeft ze een module basisvaardigheden coachen gevolgd bij Balans, en heeft ze de opleiding tot professioneel coach gedaan bij het ICM. In 2013 heeft ze het 4e jaar gedaan (verdiepings- en verbredingsjaar in het contextuele denken) van de school voor pastoraat bij Koinonia. In 2016 heeft zij de studie “kindercoaching” afgerond.

Inge vult aan: “En natuurlijk heeft het leven zelf mij veel geleerd. Ook in mij zit meer dan ik zelf in de gaten had. En ook ik blijf altijd leren. In twee opzichten: door te blijven reflecteren op mijzelf, maar ook door bv. intervisie en supervisie. Ik blijf mij ontwikkelen door voortdurend bezig te zijn en contacten te houden in mijn vakgebied, en aanvullende cursussen en workshops te volgen”.

Meer informatie over WILcoaching zie: www.wilcoaching.com

 

Michel Nijenhuis, weerbaarheidstrainer

Michel Nijenhuis is de oprichter van Jiritsu en is vanaf jongs af aan judoka in hart en nieren. Als klein jongetje werd hij lid bij de michel-nijenhuisplaatselijke judo vereniging om wat meer voor zich zelf op te kunnen komen. Al gauw bleek dat Michel aanleg had om te judoën. Hij ging vaker in de week trainen en nam deel aan wedstrijden. Hij had hier veel plezier in, maar wat belangrijker was, is dat hij er een stuk zelfverzekerder door is geworden.
Tegenwoordig is Michel al jaren lang judoleraar bij Dijkmansport in Groningen en geeft hij les aan diverse doelgroepen.
Nu probeert hij met Jiritsu door middel van dezelfde filosofie als judo en de Japanse spirit, mensen te helpen om zelfredzaam te blijven of te worden.

Het doel van alle trainingen is jezelf kunnen redden in je dagelijks bewegen. Dit kan variëren in: trainen om je zeker te blijven voelen, zekerder worden in je bewegen of angst om te bewegen weg te nemen.

Meer informatie over Michel? www.jiritsu.nl